Pagina's

vrijdag 7 oktober 2016

Glutenvrije Amandelkoekjes

Omdat we toch al een beetje in de Sinterklaassfeer zitten, wil ik jullie ook even laten meegenieten van deze heerlijke amandelkoekjes!
Ze zijn volledig glutenvrij, en er zijn geen enkele suikers aan toegevoegd.
Amandelen zijn één van mijn favoriete snacks. Vaak neem ik een handjevol als 10-uurtje of voeg ik wat amandelschilfers toe aan mijn smoothie.
Eén van de gezondste noten is de amandel. Amandelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen en zijn goed voor het hart, de hersenen en de spijsvertering.
Ze zijn een uistekende bron van vitamine E en mangaan. Vitamine E houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond.Amandelen bevatten weinig verzadigd vet, maar veel van de gezonde onverzadigde vetten.
Ze zijn ook vezelrijk en helpen de bloeddruk op peil te houden.


Wat heb je nodig?


-125gr amandelmeel
-30gr goede boter
-3 vijgen of dadels

Je kan er altijd een snuifje kaneel of wat geraspte gember aan toevoegen om de koekjes een specifiekere smaak te geven. Let hierbij vooral op bij het toevoegen van gember. Bij te veel gember kan deze gaan domineren.


Bereiding


Verwarm de oven voor op 170 graden. Ontpit de dadels (of snijd de aanzet van de vijgen eraf) en snijd ze vervolgens zeer fijn.
Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een kom, waarna je alles in de keukenmachine voegt en fijnmaalt. Indien je geen keukenmachine hebt kan je alles ook met de handen tot een bol kneden.
Je kan kiezen of je er nu grote of kleine koekjes van maakt. Rol bolletjes van het beslag. Leg vervolgens bakpapier op een ovenplaat en leg daar de gerolde bolletjes op. Druk ze plat met een lepel.
Zet de koekjes een 15-tal minuutjes in de oven. Ze blijven redelijk zacht vanbinnen en worden lekker crunchy aan de buitenkant.
Naargelang je smaak en goesting, kan je ze iets langer in de oven laten voor een harder resultaat.
Neem ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
Ruikt je huis niet verrukkelijk nu?
Smakelijk!

Kate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten